A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

Coronakrisen har fået mange investorer verden over til at kigge nervøst på deres afkast. Især aktiemarkederne har skvulpet gevaldigt, og det har også påvirket pensionsselskaberne, der i lang tid har ligget med store minusser på deres samlede porteføljer.

Men her ved halvåret ser det hele noget lysere ud. Det anerkendte analysehus Morningstar har lavet en sammenligning af en række danske pensionsselskabers halvårsafkast. Morningstar har indpasser AkademikerPensions markedsrenteprodukt i kategorien ”Mellem risiko, 10 år til pension”, og her indtager AkademikerPension en flot 2. plads med et minus på blot 1,2 procent – kun overgået af den lille afdeling AB Bæredygtig, der lander på minus 0,8 procent.

Investeringschef i AkademikerPension, Anders Schelde, siger:

”Jeg er ret stolt af dette resultat. Minus 1,2% er trods alt til at leve med efter et plus på 15% i afkast sidste år. Og den gode nyhed er endda, at her midt i juli er vi netop kommet tilbage i plus igen”.

Af undersøgelsen fra Morningstar fremgår det, at selskaber som for eksempel PFA og Sampension med nogle af deres pensionsprodukter ligger på afkast, der svinger mellem minus 3,6 procent og minus 4,4 procent. Også i det lys er resultatet for AkademikerPension tilfredsstillende. Også på når der kigges længere tilbage i tid end blot 2020, ligger AkademikerPension helt i top.

”Resultatet er med til at bevise, at vi har fået bygget en meget robust og god investeringsmetode op gennem årene, som klarer sig godt i både medvind og modvind. Gode langsigtede afkast bygges i høj grad ved at undgå store tab i de store markedsnedture som erfaringsmæssigt sker hver 5.-10. år”, siger Anders Schelde.

Gennem de sidste ti år har medlemmerne i AkademikerPension fået et gennemsnitligt afkast på 8,4 procent, så et år med et noget lavere afkast betyder ikke så meget på den lange bane, som pensionsopsparing altid skal ses på.

”Vi håber på at lande på et lille plus i år - måske endda op mod fem procent. Men markederne er ret uforudsigelige for tiden, så prognoser skal tages med et større forbehold end tidligere”, siger Anders Schelde.

Med i to nye initiativer: AkademikerPension styrker fokus på biodiversitet

Formålet er at få virksomheder til at bremse de negative indvirkninger på natur og biodiversitet.

Stil op til bestyrelsen

Fra 20. september til og med 1. november kl. 12.00 kan du stille op til AkademikerPensions bestyrelse. Vi har tre pladser, som skal besættes for en fireårig periode.

Billede af vindmøller

Vi bliver kritiseret i misvisende CO2-sammenligning.

Ny sammenligning giver desværre et forkert billede af vores klimaindsats.