"Det er aldrig rart at se værdien af ens opsparing smuldre. Minus 13 procent var voldsomt, så i det lys er minus 1 procent tilfredsstillende", siger investeringschef i AkademikerPension, Anders Schelde.

Usikker verden

Corona-krisen har været et chok for markederne verden over, og krisen er ikke drevet over, understreger Anders Schelde. Men der er meget mere styr på situationen nu, selv om smitten og sygdommen stadig kan blusse op forskellige steder i verden.

"Corona-krisen har vist, at det kan være svært at spå om markederne frem i tiden. Der er også andre store usikkerhedsmomenter i horisonten. Hvordan ser verden ud, når de forskellige hjælpepakker begynder at ophøre? Hvad sker der med krisen i Mellemøsten, situationen i Nordkorea og det kommende præsidentvalg i USA? Så meget kan påvirke markederne – både positivt og negativt", siger Anders Schelde.

Pension skal ses på den lange bane

Dermed er det også svært at forudsige det endelig resultat, når afkastet skal gøres op ved årsskiftet.

"Vi er forsigtigt optimistiske og håber at lande omkring nul eller måske endda svagt positivt. Det er vigtigt at huske på, at pension skal ses på den lange bane, så ét dårligt år betyder ikke så meget. Sidste år havde vi for eksempel et afkast på plus 15 procent", siger Anders Schelde.

Sådan stemte I til generalforsamlingen

Modsvar til kritisk indlæg i Berlingske

Indlægget fra avisens erhvervsredaktør er desværre fyldt med faktuelle fejl.

Mærsk skib

Vi beder (igen) Mærsk om mere åbenhed

Ligesom sidste år beder vi selskabet om at øge transparensen omkring arbejdet med menneskerettigheder.