A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

For fjerde gang på 10 år kan AkademikerPension præsentere et tocifret årsafkast. I 2021 endte afkastet nemlig på 11 procent.

I kroner betyder årets afkast, at 100 kroner siden 2008 ved afslutningen af 2021 er blevet til 306 kroner.

”Som langsigtet investor er det tilfredsstillende at se, at afkastet igen er solidt, og at vi siden slutningen på finanskrisen i gennemsnit har leveret et årligt afkast på 9,1 procent. Det giver ro og økonomisk tryghed for vores medlemmer”, siger vores direktør, Jens Munch Holst.

Aktier og ejendomme trak op

Også investeringschef, Anders Schelde, er tilfreds med årets afkast.

”Jeg var egentlig ganske optimistisk i starten af 2021, men at året skulle ende med 11 procent - det er bedre end ventet og meget tilfredsstillende”.

Han fortæller, at aktier og ejendomme især var med til at trække afkastet op.

”Obligationsporteføljen og særligt de danske realkreditobligationer havde et lidt svært år, men til gengæld havde vi fænomenale afkast i særligt i de ikke-børsnoterede investeringer. Eksempelvis fik vi næsten 57 procent i afkast på vores unoterede aktier, men ejendomsporteføljen gjorde det også rigtig godt. Året var et godt eksempel på, at en bred og risikospredt portefølje er vejen frem, og samlet set lykkes det os at slå det generelle marked med mere end to procentpoint”.

”Fortrøstningsfuld” for 2022

Når investeringschef, Anders Schelde, kigger ind i 2022 er han fortrøstningsfuld, selvom han ikke forventer et afkast som i 2021.

”Sandsynligheden for at det kommer op på niveau med 2021, er meget lave, vurderer jeg. Jeg vover pelsen og gætter på, at afkastet lander omkring seks procent. Men folk skal huske på, at et enkelt år ikke er afgørende, når man sparer op til pension. Her handler om det om at have den rette langsigtede strategi, som klarer sig godt, både når det går op og ned”.

Tidligere års afkast

Din browser understøtter desværre ikke visningen af denne graf
Data fra diagram

Med i to nye initiativer: AkademikerPension styrker fokus på biodiversitet

Formålet er at få virksomheder til at bremse de negative indvirkninger på natur og biodiversitet.

Stil op til bestyrelsen

Fra 20. september til og med 1. november kl. 12.00 kan du stille op til AkademikerPensions bestyrelse. Vi har tre pladser, som skal besættes for en fireårig periode.

Billede af vindmøller

Vi bliver kritiseret i misvisende CO2-sammenligning.

Ny sammenligning giver desværre et forkert billede af vores klimaindsats.