Tre gode pensionsråd til dig

Vi har samlet tre vigtige råd, der er værd at vide som nyt medlem i AkademikerPension. Vi håber, at vores råd hjælper dig med at komme godt fra start hos os, uanset om du er ny på jobmarkedet eller har indbetalt til pension før.

1. Saml dine pensioner hos os

Som nyt medlem vil du muligvis allerede have en pensionsordning stående i et andet selskab eller i din bank. Vi anbefaler, at du samler alle dine pensioner i AkademikerPension. På den måde sparer du administrationsomkostninger og får et bedre overblik over din samlede pension. Vigtigst af alt får du på sigt også en større pensionsopsparing ud af at samle dine pensioner.

2. Få din opsparing til at vokse

Den første krone, du sparer op, kan blive syv kroner værd, når du går på pension, mens den sidste krone, du sparer op, måske kun er en krone værd. Det er derfor en god idé at starte så tidligt som muligt med at indbetale til pension. Du skal nemlig forvente at leve af dine pensionspenge i mere end 20 år, da levealderen stiger.

I AkademikerPension bliver din pensionsordning betalt via din løn og udgør en fast procentdel, som oftest er mellem 15 og 18 procent hver måned. Din arbejdsgiver betaler to tredjedele, og du betaler selv den sidste tredjedel.

Du har også mulighed for at indbetale ekstra og på den måde sikre dig og din familie endnu mere tryghed, når du går på pension. I 2023 kan du for eksempel få et skattefradrag på op til 60.900 kroner, hvis du indbetaler dem til din pension.

3. Tilpas løbende din pension

Vi har gjort det nemt for dig at få tilpasset din pension, så den passer til netop der, hvor du er i livet.

En pensionsordning består af både forsikringer her og nu, hvis du bliver syg eller dør, og en opsparing til den dag, du går på pension. Har du for eksempel børn, anbefaler vi, at du har en børnepension. Er du gift eller samlevende, er det fordelagtigt, at du har en ægtefælle-/samleverpension, så din familie er økonomisk sikret, hvis du skulle blive syg eller dø tidligt.

Derfor er det en god idé at holde øje med, om din ordning passer til din nuværende situation – både når du starter i nyt job og løbende gennem livet.