Strategien med at investere endnu flere midler til den grønne omstilling har netop fået et endnu mere solidt økonomisk fundament at stå på.

For med en investering på næsten 500 millioner kroner i en fransk vedvarende energifondsætter AkademikerPension nemlig endnu mere fart i udbygningen af den europæiske vand- og solenergi.

”Jeg gentager nok mig selv, når jeg igen-igen siger, at vi ønsker at få afkast og ansvarlighed til at gå hånd i hånd. Men ikke desto mindre er vi dybt seriøse om det, hvilket denne investering også vidner om”, siger administrerende direktør i AkademikerPension, Jens Munch Holst.

Kæmpe potentiale

Omnes er et fransk selskab, som har specialiseret sig i udvikling af projekter inden for landvindmøller og solcelleparker i Europa. Helt konkret investerer Omnes i mindre developer-teams for sammen med dem at opbygge vedvarende energiplatforme med pipeline i forskellige stadier. Samtidig sørger de for at føre de vedvarende energiprojekter igennem tilladelsesfaserne for til sidst at gøre dem klar til drift. Når porteføljerne er modnet tilstrækkeligt og indeholder både projekter i drift, konstruktion samt en veludviklet udviklingspipeline i forskellige stadier, vil Omnes at sælge investeringerne.

”Med denne investering kommer vi med i den del af processen af den bæredygtige omstilling, som der normalt ikke er så meget fokus på, men som er så enormt vigtigt, hvis vi skal nå Paris-aftalens mål. Nemlig den mere indledende fase i de store klimavenlige projekter, hvor vi ser et kæmpe potentiale de næste mange år”, fortæller investeringsdirektør, Anders Schelde.

Mens 60 procent af investeringen går direkte ind i fonden, er de resterende 40 procent allokeret til co-investeringer, som fonden står for – eksempelvis i andre selskaber, der arbejder indenfor vind- og solenergi.

”Behovet for udvikling af alternative energikilder i stedet for fossile er enormt, og derfor er jeg stolt over, at vi med denne investering påtager os et ansvar, samtidig med, at vores medlemmer forhåbentligt opnår et godt afkast”, slutter Anders Schelde.

solcellepark

Modsvar til kritisk indlæg i Berlingske

Indlægget fra avisens erhvervsredaktør er desværre fyldt med faktuelle fejl.

Mærsk skib

Vi beder (igen) Mærsk om mere åbenhed

Ligesom sidste år beder vi selskabet om at øge transparensen omkring arbejdet med menneskerettigheder.

Se det store overblik: Sådan stemte vi i 2023

I arbejdet på at hjemtage gode, langsigtede afkast til vores medlemmer forsøger vi at bedrive aktivt ejerskab, som både indeholder dialog, aktionærforslag og eksklusioner samt masser af imod-stemmer på generalforsamlinger.