A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

Den grønlandske pensionskasse SISA, og AkademikerPension har nemlig netop indgået en hensigtserklæring om, at AkademikerPension fra 2025 for til opgave at administrere 40.000 pensioner for SISA Pension i et langsigtet samarbejde.

”Vi har valgt AkademikerPension, fordi virksomheden med sit nye kernesystem har lavet et it-system, som sikrer vores medlemmer en tidssvarende, god og digital oplevelse. Samtidig får vi en partner, som fokuserer på ordentlighed, åbenhed og transparens”, siger Søren Schock Petersen, der er administrerende direktør i SISA.

Helt konkret skal AkademikerPension stå for IT-drift og -udvikling, administrationsydelser indenfor økonomiområdet og rapportering med mere. Medlemmerne betjenes og rådgives fortsat af SISA, ligesom det også er SISA, der investerer medlemmernes pensionsopsparing.

Afgørende med nye kernesystem

SISAs medlemmer skal i praksis opleve, at de får bedre service og lavere omkostninger. I den sammenhæng er det afgørende, at AkademikerPension har skiftet kernesystem.

”Vi har netop gennemført et kerneskifte. Og derfor kan vi tilbyde SISA en fremtidssikret IT-platform, som vi kan videreudvikle i fællesskab”, siger Jens Munch Holst, der er administrerende direktør i AkademikerPension.

Planen er nu at indgå en officiel aftale, der betyder, at SISAs medlemmer får administreret deres pension hos AkademikerPension fra januar 2025. SISA og AkademikerPension forventer, at aftalen er på plads inden udgangen af oktober 2022.

Vicedirektør og direktør i SISA, Michael Linfos og Søren Schock Petersen, underskriver her hensigtserklæringen sammen med henholdsvis direktør og chef for IT og digital udvikling i AkademikerPension, Jens Munch Holst og Jesper Hvarness Kjeldgaard.
Billede af vindmøllepark

Tyske havvindmøller for milliarder

Vi er med i en ny klimavenlig investering, der skal give grøn strøm til mere end en million husstande.

stemme nej

Ny stemmepolitik: Ringkjøbing Landbobank og Nordea mærker konsekvensen

Vi afviser ikke, at vi kommer til at stemme imod flere bestyrelsesformænd i den kommende tid.

Kære Carlsberg, Mærsk og FLSmidth: Dokumentér arbejdet med menneskerettighederne

Vi stiller aktionærforslag til de tre selskaber i de kommende uger.