Normalt begår de sig i en verden med portrætter og pensler. Og nu kan danske billedkunstnere supplere dette med en pensionsordning.

AkademikerPension har nemlig indgået en aftale med Billedkunstnernes Forbund (BKF) om at kunne tilbyde en pensionsordning til forbundets cirka 2.000 medlemmer.

”Jeg er meget beæret over, at Billedkunstnernes Forbund har valgt os som udbyder af en pensionsaftale til dets medlemmer. Vi ønsker at være alle akademikeres foretrukne pensionskasse og ser BKF som et perfekt match, da forbundet deler mange af vores værdier omkring økonomisk tryghed, klima, diversitet, arbejdstagerrettigheder med mere”, fortæller administrerende direktør i AkademikerPension, Jens Munch Holst.

Håber mange opretter sig

Sekretariatsleder i Billedkunstnernes Forbund, Klaus Pedersen, er også svært tilfreds med aftalen.

”Det er rigtigt godt, at billedkunstnernes nu får en samlet pensionsløsning hos AkademikerPension. Aftalen betyder blandt andet, at kunstnere med få og svingende indkomster også kan spare op til pensionen og benytte sig af de tilknyttede forsikringsordninger”, siger han.

Helt konkret betyder aftalen, at medlemmerne af BKF frivilligt kan oprette en pensionsordning hos AkademikerPension formidlet via BKF’s kanaler til medlemmerne.

”Jeg håber naturligvis, at rigtig mange medlemmer vælger at oprette en ordning hos os, da vi kan være med til at sikre noget økonomisk tryghed for en branche, der er kendt for store udsving i indtjeningen”, siger Jens Munch Holst.

Vi tager en runde mere med Amazon

Selskabet skal dokumentere, at det respekterer de ansattes fagforeningsfrihed og ret til at indgå kollektive aftaler om løn og arbejdsvilkår.

Sådan stemte I til generalforsamlingen 2024

Der var livlig debat under årets generalforsamling, som blev afholdt lørdag den 6. april på Radisson Blue Scandinavia Hotel i Aarhus.

Modsvar til kritisk indlæg i Berlingske

Indlægget fra avisens erhvervsredaktør er desværre fyldt med faktuelle fejl.