Det internationale pres for at få regeringen i Brasilien til at stoppe skovrydningen i Amazonas giver genlyd verden over. Således er det koordinerede initiativ nævnt i The New York Times, Financial Times, The Guardian, Bloomberg, Reuters og en lang række medier i Brasilien.

Initiativet omfatter 24 finansielle institutioner fra hele verden. Fra Danmark er AkademikerPension og Nordea Investment med. Målet er at få den brasilianske regering til at indse, at fremfærden i Amazonas er katastrofal for klodens biodiversitet og klima.

”Skovbrandene i Amazonas må stoppes. Jo større pres, der internationalt lægges på Brasilien, jo større er chancerne for, at der snart sker en kursændring”, siger investeringschef i AkademikerPension, Anders Schelde.

AkademikerPension og Nordea Investment har sendt et fælles brev til den brasilianske ambassade i Danmark for at få et møde sat op. Endnu har ambassaden ikke svaret.

”Vi bliver ved med at presse på. Det mindste, den brasilianske ambassadør kan gøre, er da at lytte til os. Vi er fortrøstningsfulde”, siger Anders Schelde.

Sådan stemte I til generalforsamlingen 2024

Modsvar til kritisk indlæg i Berlingske

Indlægget fra avisens erhvervsredaktør er desværre fyldt med faktuelle fejl.
Mærsk skib

Vi beder (igen) Mærsk om mere åbenhed

Ligesom sidste år beder vi selskabet om at øge transparensen omkring arbejdet med menneskerettigheder.