Selvom de finansielle markeder tog et gigantisk dyk i foråret, har de stille og roligt rettet sig igen.

For MP Pension betyder det, at afkastet pt. ligger på plus 1,8 procent. Det skal ses i lyset af, at afkastet var under minus 13 procent, da det var lavest i marts.

Corona-krisen har været et chok for markederne verden over, og krisen er ikke drevet over, understreger MP Pensions investeringschef, Anders Schelde. Men der er meget mere styr på situationen nu, selv om smitten og sygdommen stadig kan blusse op forskellige steder i verden.

”Før denne krise havde MP plads til at kunne tabe hele værdien af vores aktier og stadigvæk kunne klare de lovpligtige kapitalkrav – og det kan vi fortsat. Vi kan med andre ord gå igennem selv de allermest ekstreme scenarier og fortsat tage fornuftig hånd om vores medlemmers opsparinger – og ikke mindst fortsætte med at udbetale pension til vores 15.000 pensionister,” forklarer Anders Schelde.

Kig på finanskrisen

Finanskrisen i 2008 er et godt eksempel på, hvordan MP kom godt igennem stormvejret. Dengang faldt de globale aktiekurser 50 % fra sommeren 2008 til marts 2009. Derefter steg de 330 % i efterfølgende 11 år indtil denne krise begyndte i marts 2020. Fra 2009 til 2019 har MP i gennemsnit lavet et årligt afkast på 9 %.

”Lektien fra finanskrisen er, at markederne går op og ned - og at selv voldsomme nedture er kortvarige, når man investerer langsigtet. Vi skal derfor alle sammen tage det med ro og fortsætte med at spare op til pension,” siger Anders Schelde.

Det er samtidig svært at forudsige det endelig resultat, når afkastet skal gøres op ved årsskiftet.

"Vi er forsigtigt optimistiske og håber at lande omkring nul eller måske endda svagt positivt. Det er vigtigt at huske på, at pension skal ses på den lange bane, så ét dårligt år betyder ikke så meget. Sidste år havde vi for eksempel et afkast på plus 15 procent", siger Anders Schelde.

Vi tager en runde mere med Amazon

Selskabet skal dokumentere, at det respekterer de ansattes fagforeningsfrihed og ret til at indgå kollektive aftaler om løn og arbejdsvilkår.

Sådan stemte I til generalforsamlingen 2024

Der var livlig debat under årets generalforsamling, som blev afholdt lørdag den 6. april på Radisson Blue Scandinavia Hotel i Aarhus.

Modsvar til kritisk indlæg i Berlingske

Indlægget fra avisens erhvervsredaktør er desværre fyldt med faktuelle fejl.