I en tid hvor krav om øget transparens stiger, kan vi nu fortælle, at AkademikerPension fremover vil få adgang til en stor mængde nye ESG-data på vores ikke-børsnoterede investeringer.

Helt konkret drejer det sig om data på vores investeringer i infrastruktur, private equity og vedvarende energi mm.

”I AkademikerPension forsøger vi at have ansvarlighed med i alt, hvad vi foretager os. Og vi har længe haft et ønske om at kunne vise flere og bedre data på disse investeringer. Så nu øger vi indsatsen, og vi øger transparensen”, fortæller vores direktør, Jens Munch Holst.

Branchen løfter i flok

Adgangen til de nye klimadata bliver en realitet på grund af et samarbejde med ATP, hvor AkademikerPension tilslutter sig ATPs spørgeskema til fonde og unoterede selskaber omkring disse data.

I forvejen deltager Danske Bank, Industriens Pension og PenSam også i samarbejdet.

”Vi er utroligt glade for samarbejdet, og det viser, at branchen kan opnå en langt større gennemsigtighed ved at løfte i flok”, siger Jens Munch Holst.

Samme holdning har CIO i ATP, Mikkel Svenstrup.

”Vi er meget glade for, at AkademikerPension har tilsluttet sig ATP’s initiativ i forhold til at indsamle ESG data. Dette understøtter det stigende behov for mere ESG-data fra de unoterede investeringer, både for os og for hele branchen”.

Billede af solceller
Guldmedalje

Flot anerkendelse: Guld til AkademikerPension

Vi er en af blot tre pensionskasser globalt, der bliver fremhævet som ”guldvinder” med hensyn til at handle i overensstemmelse med vores klimapolitikker.

Grønt stålværk

AkademikerPension med i milliardinvestering i udvikling af grønt stål

Sammen med tre andre danske pensionsselskaber skyder vi over to milliarder kroner i virksomheden H2 Green Steel, der er i færd med at opføre verdens første grønne stålværk i stor skala i Nordsverige.

Opdatering om selskaber forbundet med israelske bosættelser