”Det er glædeligt, at der begynder at ske noget i Brasilien. Men beslutningen er kun det første lille skridt Der skal meget mere til for at redde regnskoven i Amazonas”, siger investeringsdirektør i AkademikerPension, Anders Schelde.

Initiativet om at lægge pres på Brasilien omfatter 24 finansielle institutioner fra hele verden. Fra Danmark er AkademikerPension, AP Pension og Nordea Investment med. Målet er at få den brasilianske regering til at indse, at fremfærden i Amazonas er katastrofal for klodens biodiversitet og klima.

Regeringen vil nu sætte militæret ind for at hindre de mange skovbrande. Det skete også sidste år, da mange organisationer verden over gjorde opmærksom på den lurende miljøkatastrofe i Amazonas, men denne gang vil indsatsen starte tre måneder før. Skovrydningen i verdens største regnskov er de første fem måneder af 2020 steget med 34 procent i forhold til året før.

”Hvis store investorer samles, repræsenterer vi jo en anseelig sum af milliarder. Disse penge har Brasilien hårdt brug for, så hvis vi truer med at trække vores investeringer ud af landet, så bliver de nødt til at lytte”, siger Anders Schelde.

Tak for endnu en god generalforsamling

Modsvar til kritisk indlæg i Berlingske

Indlægget fra avisens erhvervsredaktør er desværre fyldt med faktuelle fejl.

Mærsk skib

Vi beder (igen) Mærsk om mere åbenhed

Ligesom sidste år beder vi selskabet om at øge transparensen omkring arbejdet med menneskerettigheder.