A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

Borgerne i Allerød kan glæde sig til, at byens bymidte snart får tilføjet et område med nye boliger, hyggelig cafe og foreningslokaler. Et helt nyt område hvor de grønne oaser sammen med gå- og cykelsti skaber en forbindelse mellem områdets to skove.

Byrådet i Allerød Kommune vedtog torsdag aften købsaftalen, så projektet til cirka 300 millioner kroner nu bliver en realitet.

Bag projektet står AkademikerPension som bygherre og ejer, og visionen fra både byrådet og os er, at projektet omfavner byens historie, og at projektet bliver gennemført med et stort fokus på bæredygtighed, trivsel og grønne oaser, hvor arkitektur, materialer og klimaløsninger er nøje udvalgt.

Klik her og læs hele pressemeddelelsen 

Naturen ind i byen

Helt konkret bliver der opført tre ejendomme med cirka 100 lejligheder, en café, 800 m² offentlige lokaler og en P-kælder. Grundene ligger i et område, der af mange kendes under navnet “Allerød Kulturtorv”, og som ligger i smørhullet mellem byens S-togs-station, gågaden og Ravnsholt Skov. 

”Vi er stolte over at skulle opføre et nyt byrum til borgerne i Allerød, og vi gør det med den største intention om, at tilbyde borgerne et område, der binder byen sammen med den omkringliggende natur”, siger administrerende direktør i AkademikerPension, Jens Munch Holst.

”Samtidig er projektet en del af vores ejendomsstrategi, hvor vi opfører ejendomme på attraktive lokationer, hvilket generer en god og stabil lejeindtægt til vores medlemmers pensionsopsparing”, fortsætter han.

Projektet forventes færdigt i sommeren 2025

Fakta:

Allerød Kulturtorv består af adskillige kommunale grunde, der nu bliver samlet i tre hovedmatrikler. Med købsaftalen bliver AkademikerPension den nye ejer af det samlede område på 6.000 m2.

Vinderprojektet består af tre bygninger bundet sammen af nye grønne byrum mellem biograf, bibliotek og teatret Mungo Park.

Bygningerne indeholder i alt. cirka 10.000 m2, fordelt på cirka 9.000 m2 bolig, 800 m2 foreningslokaler og 200 m2 café samt underjordisk parkeringsanlæg.

Team:

Bygherre: AkademikerPension

Bygherrerådgiver: Kuben Management

Arkitekt, Boliger: C.F. Møller Architects

Arkitekt, Bebyggelsesplan og byrum: URBAN POWER

Ingeniør: NIRAS

Advokat: Bruun & Hjejle

Allerød Kulturtorv
Billedkreditering: C.F. Møller Architects / URBAN POWER

Medlemmer og lejligheder

Vi får en del henvendelser omkring muligheden for som medlem at få fat i de lejligheder, vi opfører/ejer.

Vi tilbyder ikke fortrinsret til medlemmer. Rent administrativt er det dyrt og meget tidskrævende. Lejlighederne bliver udlejet gennem de gængse udlejningsportaler, herunder blandt andet propstep.com, og det er her, du og andre skal henvende jer, hvis I ønsker at komme i betragtning til en lejlighed – og altså på samme vilkår som alle andre.

Med i to nye initiativer: AkademikerPension styrker fokus på biodiversitet

Formålet er at få virksomheder til at bremse de negative indvirkninger på natur og biodiversitet.

Stil op til bestyrelsen

Fra 20. september til og med 1. november kl. 12.00 kan du stille op til AkademikerPensions bestyrelse. Vi har tre pladser, som skal besættes for en fireårig periode.

Billede af vindmøller

Vi bliver kritiseret i misvisende CO2-sammenligning.

Ny sammenligning giver desværre et forkert billede af vores klimaindsats.