A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

AkademikerPension medinvestor i nyt storstilet solenergiprojekt

Sammen med en række pensionsselskaber investerer AkademikerPension 3,8 milliarder i et nyt projekt i Californien, som kommer til at levere omkring 1500 GWh grøn strøm per år. Det svarer til forbruget i 225.000 californiske husstande og vil reducere CO2-udledningen med 600.000 tons om året.

Helt konkret består investeringen af to sammenhængende solcelleparker og en batterilagringsfacilitet.

Bag projektet står kapitalforvalteren, AIP Management, der, udover AkademikerPension, investerer på vegne af PKA, PenSam, Lærernes Pension og norske Storebrand.

Grønne partnerskaber er fremtiden

Vores direktør, Jens Munch Holst, glæder sig over endnu en markant grøn investering og at kunne teame op i stærke grønne investeringspartnerskaber.

Jeg føler lidt, jeg gentager mig selv for tiden, men endnu gang er vi med i en stor grøn investering. AIP-samarbejdet er den type investeringssamarbejde, vi går målrettet efter, og som vi helt sikkert kommer til at se mere til. Samarbejdet smider milliarder i denne grønne omstilling og kommer vores medlemmer til gavn på den lange bane, når anlægget står færdigt. Det er ganske enkelt en no brainer for os”, siger direktøren.

Med investeringen overtager AIP-kredsen 60 procent af anlægget, der netop nu er ved at blive bygget, og som efter planen er klar til brug i slutningen af året.

Med i to nye initiativer: AkademikerPension styrker fokus på biodiversitet

Formålet er at få virksomheder til at bremse de negative indvirkninger på natur og biodiversitet.

Stil op til bestyrelsen

Fra 20. september til og med 1. november kl. 12.00 kan du stille op til AkademikerPensions bestyrelse. Vi har tre pladser, som skal besættes for en fireårig periode.

Billede af vindmøller

Vi bliver kritiseret i misvisende CO2-sammenligning.

Ny sammenligning giver desværre et forkert billede af vores klimaindsats.