AkademikerPension medinvestor i nyt storstilet solenergiprojekt

Sammen med en række pensionsselskaber investerer AkademikerPension 3,8 milliarder i et nyt projekt i Californien, som kommer til at levere omkring 1500 GWh grøn strøm per år. Det svarer til forbruget i 225.000 californiske husstande og vil reducere CO2-udledningen med 600.000 tons om året.

Helt konkret består investeringen af to sammenhængende solcelleparker og en batterilagringsfacilitet.

Bag projektet står kapitalforvalteren, AIP Management, der, udover AkademikerPension, investerer på vegne af PKA, PenSam, Lærernes Pension og norske Storebrand.

Grønne partnerskaber er fremtiden

Vores direktør, Jens Munch Holst, glæder sig over endnu en markant grøn investering og at kunne teame op i stærke grønne investeringspartnerskaber.

Jeg føler lidt, jeg gentager mig selv for tiden, men endnu gang er vi med i en stor grøn investering. AIP-samarbejdet er den type investeringssamarbejde, vi går målrettet efter, og som vi helt sikkert kommer til at se mere til. Samarbejdet smider milliarder i denne grønne omstilling og kommer vores medlemmer til gavn på den lange bane, når anlægget står færdigt. Det er ganske enkelt en no brainer for os”, siger direktøren.

Med investeringen overtager AIP-kredsen 60 procent af anlægget, der netop nu er ved at blive bygget, og som efter planen er klar til brug i slutningen af året.

Modsvar til kritisk indlæg i Berlingske

Indlægget fra avisens erhvervsredaktør er desværre fyldt med faktuelle fejl.

Mærsk skib

Vi beder (igen) Mærsk om mere åbenhed

Ligesom sidste år beder vi selskabet om at øge transparensen omkring arbejdet med menneskerettigheder.

Se det store overblik: Sådan stemte vi i 2023

I arbejdet på at hjemtage gode, langsigtede afkast til vores medlemmer forsøger vi at bedrive aktivt ejerskab, som både indeholder dialog, aktionærforslag og eksklusioner samt masser af imod-stemmer på generalforsamlinger.