Op mod 100 milliarder kroner bliver investeret i grønne og bæredygtige projekter verden over.
I alt investerer AkademikerPension 90 millioner euro (cirka 670 millioner kroner) i fonden.
CI IV regner med at få tilsagn fra investorer om op til 50 milliarder kroner og forventer at kunne investere op mod 100 milliarder kroner i vedvarende energiinfrastruktur i Nordamerika, Vesteuropa, udviklede lande i Asien og Australien.
”At være med i CI IV er måske den letteste beslutning, vi nogensinde har taget. Investeringen er bæredygtig og har en lang tidshorisont med en lav risiko. Det kan ikke passe bedre med vores grønne profil”, siger Jens Munch Holst, der er er administrerende direktør i AkademikerPension.
Mindre CO2 og lokale arbejdspladserHelt konkret vil CI IV primært investere i havvindmøller, landvindmøller, solcelleanlæg, transmission, affald-til-energi og biomasse-aktiver.
Fonden forventer, at investeringerne årligt vil reducere udledningen af drivhusgasser med 10-11 millioner ton.
Samtidig vil investeringerne efter al sandsynlig skabe lokale arbejdspladser og kunne levere bæredygtig energi til 5-6 millioner husstande globalt.
”Vi er glade og stolte over at skulle forvalte og investere, hvad der forventes at blive den største fond for vedvarende energiinfrastruktur, der nogensinde er rejst i verden. Og vi er stolte over at skabe værdi for vores investorer, samtidig med at vi bidrager til overgangen til et moderne energisystem med lavt CO2- udslip”, siger Michael Hannibal, partner i CIP.
Om Copenhagen Infrastructure PartnersCIP er et dansk fund management selskab, der er specialiseret i investeringer i energiinfrastrukturer. Selskabet blev grundlagt i 2012 og er i dag en global leder, markedspioner og førende investor med et dedikeret fokus på energiinfrastruktur. CIP har cirka 130 ansatte og kontorer i København, New York, London, Hamborg og Tokyo. CIP har syv fonde med cirka 90 milliarder kroner under forvaltning. Fondene har til dato foretaget godt 20 investeringer i store energiinfrastrukturaktiver på i alt næsten 8 GW i kapacitet i USA, Storbritannien, Tyskland, Spanien og Taiwan. Derudover er mere end 15 greenfield energiinfrastrukturprojekter i færd med at nå endelig investeringsbeslutning med forventet opstart af byggefasen inden for de næste 2-3 år. Investorer i fondene inkluderer flere institutionelle investorer fra Norden, Kontinental Europa, Storbritannien, Israel, Taiwan, Korea, Australien og multilaterale organisationer, f.eks. EIB. Investorerne i CIP’s fonde består hovedsageligt af pensions- og livsforsikringsselskaber samt større familie kontorer.