En række internationale storinvestorer, herunder AkademikerPension, er gået sammen om at presse den japanske storbank Mizuho Bank til at stoppe med at yde kæmpelån til kulindustrier rundt om i asien. Der er givet lån for næsten 30 milliarder de sidste fire år.

Investeringschef i AkademikerPension, Anders Schelde, siger:

”Kampen om et bedre klima på kloden er i sagens natur global, og et voksende kulforbrug i asien er faktisk en af hovedårsagerne bag den globale opvarmning. Derfor må det stoppe, og derfor presser vi på”.

Mizuho Bank har flyttet sig en del de seneste år blandt andet ved at fremsætte og implementere en ny politik for bæredygtighed. Men det er ikke nok, så længe de store lån gives til kulindustrien, mener Anders Schelde.

”Banken lytter, når mange af dens ejere ytrer sig om, at det går for langsomt med at understøtte den grønne omstilling”.

Forslaget fra storinvestorerne bliver fremlagt på generalforsamlingen i Mizuho Bank den 26. juni.

Modsvar til kritisk indlæg i Berlingske

Indlægget fra avisens erhvervsredaktør er desværre fyldt med faktuelle fejl.

Mærsk skib

Vi beder (igen) Mærsk om mere åbenhed

Ligesom sidste år beder vi selskabet om at øge transparensen omkring arbejdet med menneskerettigheder.

Se det store overblik: Sådan stemte vi i 2023

I arbejdet på at hjemtage gode, langsigtede afkast til vores medlemmer forsøger vi at bedrive aktivt ejerskab, som både indeholder dialog, aktionærforslag og eksklusioner samt masser af imod-stemmer på generalforsamlinger.