AkademikerPension har investeret 2,5 milliarder kroner i klima- og infrastrukturfonden, AIP, i samarbejde med PKA og PenSam.

I alt kommer fonden til at råde over 30 milliarder kroner, som langt overvejende bliver investeret i klimavenlige projekter med lav risiko. Det bliver eksempelvis solcelle- og vindmølleparker samt projekter inden for infrastruktur, som bidrager positivt til samfundsudviklingen.

”Det her er lige den type samarbejde, vi ønsker. Vi forventer et godt afkast, og ved at gå sammen med dygtige samarbejdspartnere mindsker vi omkostningerne. Samtidig bliver det ansvarlige og klimavenlige investeringer. Så vores motto om, at afkast og ansvarlighed skal gå hånd i hånd, rimer fuldstændig på det her samarbejde”, siger direktør, Jens Munch Holst.

Vi er stærkere sammen
De 2,5 milliarder kroner er dog kun begyndelsen. Jens Munch Holst forventer, at investeringen fra AkademikerPension kommer op i nærheden af mindst 10 milliarder kroner i år 2030.

”Når vi puljer en masse kapital, kan vi være med til at investere i projekter, som vi ikke ville kunne investere i, hvis vi blot var os selv. Og samtidig sætter det her også skub i vores egne grønne investeringer”, siger Jens Munch Holst, som understreger, at investeringerne bliver langsigtede med en tidshorisont på 20-30 år.

Kort om AIP

Klima- og infrastrukturfond er ejet af PKA, PenSam, norske Storebrand og AkademikerPension. Fonden har som mål at investere i klimavenlige og bæredygtige projekter samt i infrastruktur, som bidrager positivt til samfundsudviklingen. Kommer til at have en portefølje på cirka 30 milliarder kroner. Heraf bidrager AkademikerPension med cirka 2,5 milliarder kroner.