Vi sætter gang i investeringer i social infrastruktur, der en ny type ejendomsinvesteringer, når vi i løbet af i år begynder at opføre et nyt bosted for voksne med autisme.

Ny Højtoft

I slutningen af januar kunne vi løfte sløret for det, vi kalder ”et nyt ben” i vores ejendomsstrategi. For med en investering på 130 millioner kroner i opførslen af et bosted for voksne med autisme har AkademikerPension lavet sin første investering i social infrastruktur.

Bostedet bliver 4.470 m2 stort og kommer til at ligge ved Hvalsø i Lejre Kommune. AkademikerPension finansierer byggeriet og overtager ejendommen, når den er færdig. Ny Højtoft, som bostedet kommer til at hedde, tegner herefter en 30-årig lejekontrakt.

”I AkademikerPension forsøger vi at have ansvarlighed med i alt, hvad vi foretager os. Med Ny Højtoft er vi med til at løse et samfundsbehov, samtidig med at vi laver en god investering for vores medlemmer”, siger administrerende direktør, Jens Munch Holst.

Også hos bostedet Højtoft, som nu får et nyt autismespecifikt bosted, er der stor tilfredshed med aftalen.

”Med et stigende behov for flere bosteder er vi ovenud lykkelige over, at vi inden længe kan åbne dørene til 46 nye pladser. I AkademikerPension har vi fundet en samarbejdspartner, der ligesom os har et stort fokus på, at byggeriet tager højde for en lang række ansvarlighedsparametre, når det kommer til beboernes behov”, fortæller Thomas Viskum, der er forstander på Højtoft.

"Med Ny Højtoft er vi med til at løse et samfundsbehov, samtidig med at vi laver en god investering for vores medlemmer" Jens Munch Holst, administrerende direktør i AkademikerPension

Nyt partnerskab skal sikre flere botilbud

I forbindelse med opførelsen af Ny Højtoft har AkademikerPension og Landsforeningen Autisme indgået et partnerskab, som på sigt skal føre til flere nyopførte botilbud. Parterne rundt om i landets kommuner skal sammen finde attraktive byggegrunde, hvor nye bosteder kan blive opført.

”I Landsforeningen Autisme har vi fundet en partner med samme mindset som os, hvilket vi lægger stor vægt på, når vi laver nye projekter. Vi håber, at aftalen på sigt munder ud i 5-10 projekter og en portefølje på omkring en milliard kroner. For social infrastruktur komplementerer vores store fokus på beboelsesejendomme godt”, siger ejendomschef hos AkademikerPension, Søren Møller-Larsson,

Hos Landsforeningen Autisme er formand Brian Andersen også begejstret for det nye partnerskab.

”Behovet for nye bosteder går kun én vej – opad. Derfor har det betydet meget for os at finde en samarbejdspartner, som ikke blot har et investeringsmæssigt fokus, men også et fokus på et ansvarligt, socialt byggeri. Aftalen gør det muligt at gå på jagt efter nye lokationer og nye interesserede samarbejdspartnere omkring opførelsen af nye bosteder til vores medlemmer”, fortæller han.

Ny Højtoft

Kort om bostedet Ny Højtoft

Bliver 4.470 m2 stort.

Vil bestå af 36 lejligheder fordelt på fire bogrupper med fællesarealer.

Forventes færdigopført i 2. kvartal 2024.

Læs mere om projektet på autismeboliger.dk.