I AkademikerPension har vi et stigende antal medlemmer, som fortsætter med at arbejde, selvom de har nået pensionsalderen. 72-årige Henrik Enghoff har de seneste to år været på delpension. Det betyder, at han får løn for at arbejde nogle timer om ugen og får udbetalt pension.

”Lige nu har jeg en deltidsansættelse, og den giver mig mulighed for at fortsætte det faglige arbejde, som jeg har dyrket i mange år og er meget glad for. Samtidigt giver delpensionen mig friheden til eksempelvis at tage i sommerhus med min kone eller passe børnebørnene med kort varsel. Man kan godt sige, at jeg skummer fløden fra to krukker”, fortæller Henrik Enghoff, som er en af verdens førende tusindbenforskere.

Henrik har gennem hele sin karriere arbejdet på Zoologisk Museum, der er en del af Statens Naturhistoriske Museum. De seneste to år har Henrik været på deltid og repræsenteret Zoologisk Museum i et EU-projekt, og han er glad for at kunne give en ekstra hånd med.

”Når EU-projektet slutter engang i 2023, må jeg tage op til revision, hvad der så skal ske. Når man gennem en lang karriere har arbejdet med noget, som man brænder for, er det svært at forestille sig at forlade arbejdsmarkedet. Derfor synes jeg, at ordningen med delpension er den perfekte løsning for mig lige nu”, siger Henrik, som gerne deler ud af sin store viden om tusindben.

"Man kan godt sige, at jeg skummer fløden fra to krukker" Henrik Enghoff, delpensionist

Tidlig fascination af tusindben

Henrik viste allerede som barn stor interesse for naturvidenskab.

”Jeg var medlem af foreningen Natur & Ungdom. En dag kom en af de andre drenge fra gruppen med en bog om snegle, og så blev han hurtigt snegleekspert og kunne imponere de andre. Det ville jeg også, så jeg fandt en bog om tusindben”, siger han grinende.

I dag ved man mere om tusindben takket være Henriks mangeårige forskning, og han håber på at kunne at fortsætte sit arbejde nogle år endnu.

”Jeg er utrolig glad for mit arbejde, og det er jo dejligt at jeg stadig kan være med til at bidrage til forskningen. Men jeg er nu også glad for mere tid sammen med mine kone og resten af familien”, fortæller Henrik afslutningsvis.

Har du råd til at gå på delpension?

Du kan se dit eget opsparingstal og finde ud af, hvor meget du over en periode på 20 år kan forvente at få udbetalt i pension i forhold til den løn, du får i dag, Det kan give dig et billede af, hvordan din situation ser ud, hvis du har tanker om at gå på delpension.