Henning Basballe har etableret en firmapensionsordning, og han er glad for både at sikre sine ansatte her og nu, hvis de bliver syge, og på den lange bane som pensionist.

Henning er direktør i virksomheden, Copenhagen Game Lab, der laver fag-tunge læringsspil. Han startede virksomheden i 2014, og som i så mange andre startups var der ikke råd til en pensionsordning de første par år.

”For mig var det en stor ting at kunne tilbyde mine medarbejdere en pensionsordning. Dels fordi det er et billede på, at virksomheden er blevet voksen, og at vi er en ordentlig arbejdsplads, men også på grund af forsikringerne”, siger 46-årige Henning.

Selv små firmaer kan få pension hos os

AkademikerPension er en arbejdsmarkedspensionskasse, men tilbyder også firmapension til akademikere. Derfor kontaktede Henning pensionskassen for at undersøge, om Copenhagen Game Lab kunne blive optaget.

”Vi er en meget tværfaglig rodebunke af ansatte. Her er både kommunikationsfolk, programmører, grafikere, sælgere og didaktikere, og det viste sig, at vi passede fint ind i pensionskassens rammer”, fortæller Henning, der selv er uddannet cand.mag. i medievidenskab.

"For mig var det en stor ting at kunne tilbyde mine medarbejdere en pensionsordning" Henning Basballe, direktør i Copenhagen Game Lab og medlem i AkademikerPension


Da firmapensionen var på plads, glædede Henning sig til at fortælle sine medarbejdere, at han havde sikret dem bedre vilkår.

”Da der første gang stod pension på lønsedlen, betød det ikke så meget for de yngre medarbejdere. Det var bare ikke der, de var i livet. Men pensionsordningen er jo enormt vigtig for dem på sigt, og så er den også med til at tiltrække de mere modne medarbejdere, som er vant til gode vilkår”.

Personlig årsag lå bag valget

Henning valgte at oprette firmapension i AkademikerPension af en personlig årsag.

”Det, der var vigtigst for mig i forhold til at etablere en firmapension, var forsikringsdelen. Blandt andet fordi jeg selv havde været igennem et forløb et par år tidligere, hvor min kone blev udredt for invalidepension”, siger Henning, hvis kone var medlem af AkademikerPension, da hun blev syg.

”Vi fik en tryg og god behandling, hvilket betød alt for os dengang. Det var rart at føle sig behandlet som kunde i stedet for klient, og det var en af grundende til, at jeg valgte AkademikerPension. Når man selv har oplevet, hvor afgørende det kan være at være forsikret gennem sit arbejde, så var der ikke nogen tvivl om, at vi også skulle have en pensionsordning, når det blev muligt”.

Firmapension giver tryghed

Firmapension er en skræddersyet ordning for virksomheder med akademiske medarbejdere.

Har du et stort ønske om at starte din egen virksomhed eller blive selvstændig? Så kan du som akademiker oprette firmapension for dig og dine medarbejdere hos os.

Med en firmapension kan hele virksomheden få samme ordning, og alle medarbejdere kan få samme fordelagtige vilkår. Du kan skræddersy ordningen, så den matcher din virksomheds behov.

Når aftalen er på plads, kan du og dine ansatte se frem til en attraktiv pensionsordning, et stærkt sikkerhedsnet i form af forskellige forsikringer og professionel rådgivning. Vores rådgivere kan hjælpe med pension og forsikringer, og der bliver altid taget højde for medlemmets nuværende økonomi, familieforhold og ønsker for pensionstilværelsen.

Vil du høre mere om firmapension, er du velkommen til at kontakte vores Markeds- og kundechef Kenneth Petersen på telefon 2149 2161 eller skrive en mail til firmapension@akademikerpension.dk

Drømmer du om at springe ud som selvstændig?

Mange selvstændige vælger at spare op i deres virksomhed, men det er ikke altid den bedste vej til en tryg alderdom. Derfor kan det være en god idé at tage en snak med en pensionsrådgiver og lave en virksomhedsaftale.