26-årige Marie Louise Henningsen begyndte i sit første rigtige job i august 2022, og hun blev derefter automatisk medlem af AkademikerPension. Pension har aldrig fyldt særlig meget i Marie Louises liv, men da hun blev tilbudt at blive ringet op af en pensionsrådgiver, slog hun til.

”Når man er ung og ny på arbejdsmarkedet, er det svært at forholde sig til pension. Især fordi der er så mange år til, at det bliver aktuelt. Derfor takkede jeg ja til en samtale med en pensionsrådgiver”, fortæller Marie Louise, der er ansat som fuldmægtig.

Rådgivningen bød på flere overraskelser

Rådgivningssamtalen tog ikke meget mere end 15 minutter, og Marie Louise fik også svar på de spørgsmål, som hun havde forberedt. Blandt andet hvad en pensionsordning består af.

”Jeg blev faktisk overrasket over, at min pensionsordning indeholder forsikringer. Jeg troede, at ordningen bare var en opsparing, til når jeg bliver gammel. Men det er rart at vide, at når jeg engang stifter familie, så er de sikret rent økonomisk, hvis der skulle ske mig noget”, siger Marie Louise, som bor med sin kæreste i København.

”Jeg fik også spurgt ind til, om jeg indbetaler nok, for det havde jeg ikke nogen anelse om. Det gør jeg heldigvis, fortalte rådgiveren, og det er meget betryggende at vide”.

I AkademikerPension anbefaler vi, at du som medlem indbetaler mellem 16 og 18 procent af din løn hver måned til pension. Din arbejdsgiver betaler to tredjedele, og du betaler selv den sidste tredjedel.

På den måde kan du sikre, at du får en pensionsudbetaling svarende til 65-80 procent af din nuværende løn. Vi anbefaler denne procentdel, da nogle af dine faste udgifter vil forsvinde, når du bliver pensionist.

"Nu er jeg klar over, hvad det rent faktisk betyder at have en pensionsordning, og hvornår i livet det er godt at tage kontakt til pensionskassen for at få rådgivning" Marie Louise Henningsen, nyt medlem i AkademikerPension

Marie Louise blev klogere på bare 15 minutter

Marie Louise fortæller, at selvom der var mange nye informationer under rådgivningen, er hun glad for, at hun takkede ja.

”Jeg har lært rigtig meget om min pensionsordning på bare 10-15 minutter. Selvom jeg aldrig før er gået op i pension, så tror jeg, at jeg vil tænke mere over det i fremtiden”, fortæller hun.

Marie Louise bed mærke i, at det er en god idé at kontakte pensionskassen, hvis hun en dag skifter job, stifter familie, eller gerne vil indbetale ekstra til sin opsparing.  

”Det betyder meget for mig, at jeg har fået styr på min pension. Nu er jeg klar over, hvad det rent faktisk betyder at have en pensionsordning, og hvornår i livet det er godt at tage kontakt til pensionskassen for at få rådgivning”, siger Marie Louise.

Du kan få gratis rådgivning

Du er altid velkommen til at skrive eller ringe til os, hvis du har brug for specifik rådgivning eller bare har brug for at blive guidet godt på vej.