Nu sætter vi endnu mere fart på de klimavenlige investeringer. Vores bestyrelse har nemlig netop besluttet, at vi frem mod år 2030 næsten fordobler vores målsætning.

Nu lyder målet på 22,5 procent. I 2030 vil det betyde, at vi vil have klimavenlige investeringer for næsten 50 milliarder kroner.


”Det er virkelig en ambitiøs målsætning, vi fremlægger her. Men hvis vi skal nå Paris-aftalens mål, bliver alle selskaber – store som små – nødt til at have ambitiøse mål. Og vores målsætning sender forhåbentlig også et signal om, at selskaber bør have seriøse klimamål, hvis vi skal investere i dem”, siger vores direktør, Jens Munch Holst.

"Den grønne omstilling er i gang, og virksomheder, der ikke følger med, bliver mindre og mindre attraktive at investere i." Jens Munch Holst, direktør i AkademikerPension


Delmål for 2025
Samtidig med det nye 2030-mål har bestyrelsen besluttet at lave et 2025-mål, der hedder, at mindst 15,3 procent af investeringerne skal være klimavenlige i år 2025.

”Den grønne omstilling er i gang, og virksomheder, der ikke følger med, bliver mindre og mindre attraktive at investere i. Modsat bliver de selskaber, der sætter ambitiøse klimamål, kun mere og mere attraktive i fremtiden. Og derfor gør vi det selvfølgelig, fordi vi forventer, at det giver medlemmerne et højt afkast”, siger Jens Munch Holst.