A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

Nu sætter vi endnu mere fart på de klimavenlige investeringer. Vores bestyrelse har nemlig netop besluttet, at vi frem mod år 2030 næsten fordobler vores målsætning.

Nu lyder målet på 22,5 procent. I 2030 vil det betyde, at vi vil have klimavenlige investeringer for næsten 50 milliarder kroner.


”Det er virkelig en ambitiøs målsætning, vi fremlægger her. Men hvis vi skal nå Paris-aftalens mål, bliver alle selskaber – store som små – nødt til at have ambitiøse mål. Og vores målsætning sender forhåbentlig også et signal om, at selskaber bør have seriøse klimamål, hvis vi skal investere i dem”, siger vores direktør, Jens Munch Holst.

"Den grønne omstilling er i gang, og virksomheder, der ikke følger med, bliver mindre og mindre attraktive at investere i." Jens Munch Holst, direktør i AkademikerPension


Delmål for 2025
Samtidig med det nye 2030-mål har bestyrelsen besluttet at lave et 2025-mål, der hedder, at mindst 15,3 procent af investeringerne skal være klimavenlige i år 2025.

”Den grønne omstilling er i gang, og virksomheder, der ikke følger med, bliver mindre og mindre attraktive at investere i. Modsat bliver de selskaber, der sætter ambitiøse klimamål, kun mere og mere attraktive i fremtiden. Og derfor gør vi det selvfølgelig, fordi vi forventer, at det giver medlemmerne et højt afkast”, siger Jens Munch Holst.

Astrid nægter at være dårligere stillet end sin mand

"Jeg vil ikke være dårligere stillet, når jeg går på pension, bare fordi jeg er på deltid lige nu", siger Astrid Busck.

Vil du have en ledig stol i bestyrelsen?

Du kan nu stille op som kandidat til efterårets bestyrelsesvalg.