Bodil Ullerup har fået masser af tid til sine børnebørn, efter hun er gået på pension, og det er hun taknemmelig for. Familien betyder alt for Bodil, som har fire børnebørn og endnu et på vej.


66-årige Bodil gik på pension for cirka et år siden, og hun har nydt hvert sekund lige siden.

”Det er nok den bedste beslutning, jeg har truffet i ganske lang tid. Jeg har fået meget mere tid til min familie, og det er fantastisk at kunne vælge sine børnebørn til hver eneste dag”, siger Bodil, som har en lang karriere i Undervisningsministeriet bag sig.

I dag henter Bodil børnebørn et par gange om ugen, og det er en tjans, hun sætter stor pris på. Deres energi smitter nemlig af på hende.

”Vi leger, og vi laver ting, jeg gerne har villet lave længe, men tiden er først til det nu. Og så kan jeg gå helhjertet ind i det. Det er en stor gevinst for os alle sammen”, fortæller Bodil, som holder meget af at læse højt for drengene eller tage dem med ud i naturen.

"Det er fantastisk at have fået den frihed til at kunne vælge sine børnebørn til hver eneste dag." Bodil Ullerup, pensionist og medlem


Vælger familien til

Som nyudklækket pensionist ville Bodil bare gerne nyde sin nye frihed og eftermiddagene med børnebørnene.

”Jeg har levet i andre kulturer og oplevet alt det, som mange mennesker i min alder gerne vil opleve nu. Det er ikke fordi, jeg ikke vil ud at opleve noget nyt, men det fylder ikke særlig meget hos mig. Jeg vil hellere betragte det, der foregår herhjemme lige om ørerne på mig, for det har der ikke været plads til før”, siger hun.

Bodils mand er ansat Udenrigsministeriet, og det er på grund af hans arbejde, at familien har boet i udlandet ad flere omgange.


Frihed hver dag
Det betyder meget for Bodil, at hun hver morgen selv kan bestemme, hvordan dagen skal se ud.

”Nogle vil måske sige, at jeg har forpligtet mig til at hente mine børnebørn. Men det er frihed for mig, for jeg har selv valgt det”, siger hun.

Lige nu føler Bodil, at hun har fundet sin egen opskrift på det gode pensionistliv.

”Det er så individuelt, hvad man har behov for og lyst til, når man når dertil, men jeg vidste, at der ville komme så meget godt. Den frihed, jeg har i dag, kan man ikke måle med noget som helst andet”.I løbet af sommeren har vi fokus på det gode pensionistliv. I vores sommerserie fortæller tre medlemmer om, hvordan de får det bedste ud af deres tredje alder, og Bodils video er den anden i serien.

Har du råd til det gode pensionistliv?

For at få et overblik over hvordan du er stillet som pensionist, kan du logge på din personlige side. Her kan du blandt andet se, hvor stor din opsparing er, og hvor meget du kan forvente at få udbetalt.