Gymnasielærerne Jari og Thea Feld Nielsen har arbejdet på deltid i henholdsvis tre og fem år. De sørger for at betale det samme beløb til pension, som hvis de arbejdede fuldtid. Det har de bevidst valgt at gøre for undgå et økonomisk hul, den dag de forlader arbejdsmarkedet.

Jari og Thea er glade for at have fået mere tid til deres tre børn, efter at de har valgt at gå ned i tid. Men de vidste også, at det kunne koste dem kroner og ører på pensionsopsparingen, hvis de ikke tænkte sig om, inden de gik på deltid.

”Vi var godt klar over, at pensionsbidraget ville falde tilsvarende med lønnen, når vi gik på deltid. Så vi gennemgik vores økonomi for at finde ud af, om vi havde råd til at gå ned i tid og samtidig indbetale det fulde beløb til pensionen, som hvis vi arbejdede fuldtid”, siger 42-årige Thea, der er biologi- og idrætslærer.

Heldigvis kunne det godt lade sig gøre for parret.

Administrationen på Theas arbejdsplads hjalp hende med detaljerne i forhold til pensionsindbetalingen, og to år efter valgte Jari også at gå på deltid.

”Vi har fået et mere ro på i hverdagen. Vi arbejder ikke længere i weekenden, og det giver mere tid til vores drenge”, siger 44-årige Jari, der arbejder som engelsk- og idrætslærer 32 timer om ugen.

”Det giver ro i maven, at vi fik orden på indbetalingerne til pensionen fra starten af. Indbetalingerne kører helt automatisk, så heldigvis skal vi ikke gå og gruble over, hvad vi skal leve af som pensionister”.

"Så længe vi indbetaler det fulde beløb til pensionen, kan vi forhåbentligt fortsætte det samme liv, når vi engang stopper med at arbejde" Thea Feld Nielsen, medlem på deltid

Råd til at gå på deltid

Jari og Thea mødte hinanden på idrætsstudiet, og de vidste tidligt i deres forhold, at de ikke ville være økonomisk bundet til et dyrt huslån og et stort forbrugslån.

”Lige nu passer vores forbrug til det, vi tjener. Så selvom vi er på nedsat tid, har vi råd til det, vi gerne vil. Både i forhold til at bo i hus, tage på ferie med børnene og så videre”, fortæller Jari.

”Så længe vi indbetaler det fulde beløb til pensionen, kan vi forhåbentligt fortsætte det samme liv, når vi engang stopper med at arbejde”, siger Thea.

Deltid kan blive dyrt for dig

Vibeke Thinggaard Aagaard, som er medlemsdirektør i pensionskassen, bliver glad, når hun hører, at vores deltidsansatte medlemmer sørger for at indbetale det fulde pensionsbidrag.

”Deltid kan være skønt, hvis man gerne vil have en god balance mellem job og fritid. Men det kan blive en rigtig dyr fornøjelse for vores medlemmer, den dag de går på pension, hvis de ikke har en plan for at fylde hullet i pensionsopsparingen”, forklarer Vibeke.

”Hvis et medlem eksempelvis arbejder 25 timer om ugen, kan det ende med 10.000 kroner mindre i udbetaling på pensionskontoen hver eneste måned. Det er rigtig mange penge at gå glip af.”

Gode råd til dig, der er på deltid

  • Overvej, om du fortsat har råd til at indbetale pensionsbidrag som fuldtidsansat, mens du er på deltid.
  • Tænk over, om du kan eller vil arbejde et par år mere i den anden ende for at spare mere op til din alderdom.
  • Snak om derhjemme, om I sammen skal indbetale mere i pension til den af jer, som er på deltid.
  • Du kan altid ringe gratis til vores rådgivere på telefon 39 150 150, så vi sammen kan finde en løsning, der passer til netop dit liv.

Forhold til dig til din økonomi

Det kan være svært at forholde sig til, hvor mange penge du får brug for som pensionist. Vi anbefaler, at du tager en snak med en pensionsrådgiver, inden du vælger at gå på deltid. På den måde kan du få et overblik over din økonomi nu og som pensionist. Du kan ringe til vores rådgivere på 39 150 150.