Deltid kan være skønt, hvis man gerne vil have en god balance mellem job og fritid. Men det kan blive en dyr fornøjelse, den dag man går på pension.

Det viser beregninger, som vi i AkademikerPension har lavet, fordi andelen af deltidsansatte medlemmer stiger.

“Jo længere, man arbejder deltid, jo større hul bliver der i ens pensionsopsparing. Hvis man arbejder på deltid i lang tid, koster det på størrelsen af ens månedlige pensionsudbetaling”, siger chef for Medlemsrådgivning og service hos AkademikerPension Vibeke Thinggaard Aagaard.

En konkret beregning
En 25-årig med en fuldtidsløn på lidt under 550.000 kroner, der indbetaler 8.000 kroner til pension om måneden, vil som 72-årig få udbetalt 34.444 kroner om måneden.

Hvis samme person i stedet arbejder deltid 25 timer om ugen svarerende til en løn på 370.700 kroner og en indbetaling på 5.405 kroner, betyder det en månedlig udbetaling som 72-årig på 23.123 kroner. Altså mere end 10.000 kroner mindre hver eneste måned.

Derfor opfordrer Vibeke Thinggaard Aagaard medlemmer på deltid til at overveje, om de selv eller en eventuel partner har mulighed for at indbetale det fulde pensionsbidrag.

Er du i tvivl?

Hvis du gerne vil vide præcis, hvor meget du indbetaler eller har stående på dit depot, så log ind på din personlige side via selvbetjening eller ring til en af vores rådgivere på 39 150 150.