Astrid Busck på 36 har været på deltid siden 2016, da hun blev mor for første gang, men hun ønsker at få en lige så god pension som sin mand. Derfor har hun taget et aktivt valg om at sikre sin økonomiske fremtid.

Deltid kan give en skøn balance mellem familie, job og fritid, men det kan blive en dyr fornøjelse, den dag du skal på pension.

”Jeg vil ikke være en af de kvinder, som er dårligere stillet end deres mand, fordi jeg vælger at gå på deltid. Derfor har jeg i samråd med min mand besluttet at oprette en investering i mit navn”, siger Astrid, der er mor til tre børn mellem 0 og 6 år.

På nuværende tidspunkt er Astrid på barsel med sit yngste barn, og hun har planer om at fortsætte på deltid, når hun vender tilbage til sit job som psykolog.

”Jeg er rigtig glad for at gå på deltid, men det er stadig en fælles beslutning. Min mand ville også gerne, men i forhold til vores job, passer det os bedst, at det mig, der gør det”, fortæller hun.

Mere tid til familien
Valget om at gå på deltid blev truffet for at få familiens hverdag til at hænge bedre sammen.

”Det betyder meget for familien, at vi har mere tid og overskud. Min mand og jeg er også glade for, at vi ikke skal arbejde forskudt af hinanden. Det gør nemlig, at vi alle kan spise aftensmad sammen hver dag. Det kunne vi ikke gøre, hvis vi begge arbejdede fuldtid”, siger Astrid, som understreger, at hun værdsætter de ekstra timer med børnene.

Familien flyttede væk fra København for at bo i et mere naturskønt område, og Astrid elsker at tage børnene med udenfor og lege, efter at de har været i børnehave. Det giver nemlig familien en masse ro, når der er tid til at være sammen.

"Jeg vil ikke være en af de kvinder, som er dårligere stillet end deres mand, fordi jeg vælger at gå på deltid." Astrid Busck, medlem i AkademikerPension


Fleksibelt arbejdsliv

Astrid vil gerne arbejde på deltid, så længe børnene er små. Når de er blevet større, forestiller hun sig at gå på fuldtid igen i en årrække, og så kan det være, at hun skruer lidt ned igen. Men først når hun når pensionsalderen.

”På den måde kan jeg blive på arbejdsmarkedet i længere tid”, håber Astrid.

Det kan blive dyrt for dig i den lange ende
Deltid kan koste dig tusindvis af kroner i pension. Det viser nye beregninger, vi har lavet, fordi andelen af deltidsansatte stiger. Hvis du eksempelvis arbejder 25 timer om ugen, kan du ende med 10.000 kroner mindre i udbetaling på pensionskontoen hver eneste måned.

5 gode råd til dig, der er på deltid

  1. Find ud af, hvor mange penge du får brug for som pensionist. Yderste konsekvens kan være, at du ikke har nok penge mellem hænderne, hvis du vælger at gå på deltid i en periode.

  2. Overvej, om du skal indbetale mere til din pension, mens du er på deltid.

  3. Tænk over, om du kan eller vil arbejde et par år mere i den anden ende for at spare mere op til din alderdom.

  4. Snak om derhjemme, om I sammen skal indbetale mere i pension til den af jer, som er på deltid.

  5. Du kan altid ringe gratis til vores rådgivere på telefon 39 150 150, så vi sammen kan finde en løsning, der passer til netop dit liv.

Sådan har Astrid sikret sig til fremtiden

Astrid har valgt at smide en sum penge i en investering med højrisikoprofil. Det er Astrids bank, der styrer investeringen, så hun ikke selv skal bruge tid og kræfter på det.

Du kan se dit eget opsparingstal og finde ud af, hvor meget du over en periode på 20 år kan forvente at få udbetalt i pension i forhold til den løn, du får i dag.