Pensionsordningen der passer til dit liv

Tiden er løbet fra ensartede pensionsordninger, hvor alle medlemmer automatisk bliver proppet i samme kasse. Vi lever forskelligt og ikke efter samme linje. Derfor har vi udviklet Alfa.

Alfa er en ny måde at spare op på, der ændrer sig i takt med dit liv. Det giver dig frihed til at vælge, hvad der passer til netop dig og måden, du lever dit liv på.

Med Alfa kan du tilpasse din opsparing og forsikringer, så du en dag kan gå på pension og have sparet nok op til at leve det liv, du ønsker. Samtidig kan du være tryg ved at være godt sikret på rejsen frem til din pension.

Som en del af Alfa får du:

  • Opsparing og forsikringer, som du kan tilpasse til dit liv.
  • En risiko, der bliver mindre, i takt med at du bliver ældre.
  • Sikret dig selv og dine nærmeste, hvis du bliver syg eller dør, før du går på pension.

På siden her har vi samlet alt, du behøver vide om Alfa. Du kan læse om fordelene og læse en række spørgsmål og svar om Alfa.

Fortæl om dig selv og få mest muligt ud af din pension

Jo mere vi ved om dig, jo bedre kan vi rådgive dig.

Hvis du besvarer et par spørgsmål om dig og dit liv på din personlige side, får du vores anbefalinger til, hvordan du tilpasser dine forsikringer bedst muligt til netop din livssituation.

Fordelene ved Alfa

Alfa indeholder som standard et væld af fordele, som sikrer dig og dine nærmeste gennem hele livet. Samtidig kan du også tilpasse din ordning, så den passer til netop dit liv.

Herunder kan du læse mere om fordelene ved Alfa. Klik på knappen for at få mere at vide om standardpakken i Alfa og dine tilpasningsmuligheder.

For at give dig de bedste forudsætninger for et sundt og godt liv, er du dækket af vores sundhedsordning. Du har blandt andet adgang til online lægehjælp og forskellige fysiske samt psykiske behandlinger.

Læs mere på siden her om sundhedsordningen.

Du er godt sikret økonomisk, hvis du bliver for syg til at arbejde.

Har du vores standardpakke, får du dækket 50 procent af din løn, hvis du får nedsat din erhvervsevne. Ligesom du får en forhøjet udbetaling, hvis du kommer i et jobafklarings- eller ressourceforløb. Bliver du ramt af en kritisk sygdom, får du udbetalt 150.000 kroner.

Læs mere på siden her om standarddækninger og tilpasningsmuligheder.

Hvis du dør, før du når din pensionsalder, er du blandt andet sikret, at hele din pensionsopsparing går til dine nærmeste.

Læs mere på siden her om standarddækninger og tilpasningsmuligheder.

Vi investerer din opsparing, så du tager en højere risiko som ung, men automatisk nedtrapper til en lavere risiko i takt med at du bliver ældre.

Læs mere på siden her om livscyklus.

Du kan vælge mellem tre risikoprofiler, så din opsparing passer bedst muligt til din øvrige privatøkonomi. Som standard har du en risikoprofil med mellem risiko, men du kan ændre den til lav eller høj risiko i stedet, hvis du ønsker det.

Læs mere på siden her om de tre risikoprofiler.

Sammenlignet med vores tidligere pensionsordninger ender du forventeligt med en større opsparing, når du går på pension. Det skyldes, at du med Alfa har en højere gennemsnitlig risiko.

Den forøgede risiko ligger, mens du er ung, og der er lang tid til, at du skal bruge din opsparing. I takt med at du bliver ældre, bliver risikoen automatisk nedtrappet.

Læs mere på siden her om risikoen for Alfa.

Når du går på pension og skal til at leve af din opsparing, er du beskyttet mod pludselige kursfald på de finansielle markeder.

I Alfa er der nemlig indbygget en såkaldt udjævningsmekanisme, der forrenter din opsparing ud fra gennemsnittet af de seneste ti års afkast.

Læs mere på siden her om udjævningsmekanismen.

Hvornår får du Alfa?

Vi udruller Alfa i etaper.

Herunder kan du se, om du allerede har Alfa, eller hvornår du kan få den nye pensionsordning.

Nye medlemmer

Alle nye medlemmer har fået Alfa siden juli 2022. Fra oktober bliver livscyklus tilknyttet pensionsordningen. 

Medlemmer på markedsrente

Medlemmer på markedsrente er automatisk overgået til Alfa i oktober 2023.

Medlemmer på gennemsnitsrente

Vi forventer, at medlemmer på gennemsnitsrente kan vælge Alfa ved selv at henvende sig til AkademikerPension i slutningen af 2024.

Mere information om Alfa

Herunder finder du en række spørgsmål og svar omkring Alfa. Det er også her, vi har samlet alle relevante dokumenter om den nye pensionsordning.

Hvis du ikke finder det, du søger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Spørgsmål og svar: Generelt

Spørgsmål og svar: Markedsrente