A for ansvarlighed

Når du møder dette særlige ikon, kan du få indblik i vores arbejde med ansvarlighed. Det kan for eksempel være viden fra vores egen verden om ansvarlige investeringer eller principper for god selskabsledelse, eller det være fakta om klima, miljø og sociale forhold fra eksterne kilder. God fornøjelse!

Bestyrelsesforkvinde Janne Gleerup har ordet.

2022 har været et helt særligt og svært år på de finansielle markeder på grund af krigen i Ukraine, høj inflation, stigende renter og faldende kurser.

Det er også grunden til, at årsafkastet i AkademikerPension landede på minus 11,6 procent. Det er vi selvfølgelig alle kede af, og det kan virke voldsomt, men pension handler om langsigtede investeringer i 10, 20 og 30 år.

Gennemsnitligt årligt afkast fra 2009-2002 på 7,6 procent

Når vi kigger på perioden efter finanskrisen og frem til i dag, har AkademikerPension opnået et gennemsnitligt årligt afkast på 7,6 procent. Det betyder, at 100 kroner er vokset til 270 kroner.

Som du kan læse på næste side, er det svært at spå om, hvad der sker på de finansielle markeder i 2023, men jeg kan love, at vi gør alt, hvad vi kan for, at afkastet i 2023 kommer i plus.

"Det er svært at spå om, hvad der sker på de finansielle markeder i 2023, men jeg kan love, at vi gør alt, hvad vi kan for, at afkastet i 2023 kommer i plus" Janne Gleerup, bestyrelsesforkvinde i AkademikerPension

Omfattende frasalg af fossile investeringer er afsluttet

I dette nummer af Apropos kan du også læse om, at vi har nået vores CO2-reduktionsmål før tid. Målet var en reduktion på 26,8 procent i 2025, men vi har allerede nu reduceret CO2 i vores portefølje med hele 42 procent. Det skyldes ikke mindst, at vores frasalg af fossile investeringer, som vi påbegyndte i 2018, nu er afsluttet.

I AkademikerPension tror vi på, at selskaber med et fossilt fokus på sigt er risikable investeringer. Derfor har vi i flere år gennemført et omfattende frasalg af selskaber, der udvinder olie, kul, tjæresand og gas. Jeg er stolt over, at vi har været frontløber på denne dagsorden.

Du kan give din mening til kende den 25. marts

Det er snart tid til den årlige generalforsamling, hvor jeg håber at møde mange af jer enten online eller fysisk i Tivoli Congress Center i København.

Det er en dag, der plejer at byde på gode debatter, og hvor vi i bestyrelsen kan få god indsigt i, hvad der rører sig blandt jer medlemmer. Så husk at melde jer til eller afgive en fuldmagt, så I kan gøre jeres indflydelse gældende.

Generalforsamling 2023

I år inviterer AkademikerPension til generalforsamling lørdag den 25. marts klokken 13.

Vælg, om du vil møde op i Tivoli Congress Center i København eller følge med hjemmefra.

Husk, at du skal tilmelde dig for at stemme.