Emne
- Tiltag for at modvirke hvidvask.
- Ansvarlig gældsinddrivelse.
- Transparens .
Mål
- Klarhed om sagernes omfang og placering af ansvar.
- Passende tiltag til at hindre hvidvask og fejlbehæftet gældsinddrivelse i fremtiden.
- Styrket ansvarlighedskultur i banken.
- Ærlig og transparent kommunikation om tiltag og status i forhold til bankens problemsager
Tiltag og udvikling
AkademikerPension har holdt en række møder med repræsentanter for Danske Banks daværende og nuværende direktion og bestyrelse siden sagen om hvidvask i Estland kom frem. Den 7. juli 2018 indførte AkademikerPension et midlertidigt stop for nye investeringer i Danske Bank.
Fordi banken erkender problemerne, og har taget omfattende tiltag til at undgå gentagelser, valgte AkademikerPension at ophæve bankens karantæne d. 14. november 2018.
AkademikerPension stemte og deltog sidenhen ved Danske Banks ekstraordinære generalforsamling d. 7. december 2018 og holdt møde med selskabets nye bestyrelsesformand og næstformand i marts 2019.
AkademikerPension tog igen kontakt til banken i juni 2019 med fokus på nye oplysninger om en intern undersøgelse af Estland-sagen, der angiveligt blev stoppet i 2014.
Da det kom frem, at Danske Bank i en længere årrække har indrevet gæld på et forkert grundlag, rettede AkademikerPension henvendelse til direktionen og holdt møde med den administrerende direktør i oktober 2020 for at få en redegørelse. AkademikerPension understregede behovet for at få ryddet helt op i problemerne og samtidig være helt transparent i processen.
AkademikerPension har senest opfordret banken til at rapportere i flere detaljer om tiltagene til at modvirke hvidvask.
Opfølgning
Løbende opfølgning og vurdering. AkademikerPension fortsætter som kritisk, aktiv ejer i Danske Bank og følger bankens sager og tiltag til dørs.
Det er i skrivende stund ikke muligt at sætte en udløbsdato på dialogen. AkademikerPension forventer, at dialogen vil strække sig over en årrække.